Otto Schade (אוטו שאד), יליד צ'ילה, החל ליצור באנגליה בשנת 2005. לאחר שסיים תואר בארכיטקטורה התנסה בעבודה כפסל אורבני, אבל ההתעניינות שלו באמנות סוריאליסטית הובילה אותו לצייר בהשראת אמנים כמו דאלי, מגריט, מירו, גייגר ובקסינסקי.
"ליצירה ברחוב יש אנרגיה משלה ולתוך היצירה נכנס הדיאלוג עם העוברים ושבים, זה גם מאתגר וגם מסקרן מאוד לראות אנשים מגיבים אלי בזמן שאני מצייר".
בסרטון הבא ניתן לראות את Otto Schade מצייר במרכז שכונת שורדיץ' בלונדון.
אמנות רחוב עם מסר חזק
Otto Schade התחיל במקור בציור שמן על קנבס, ובהמשך חקר סגנונות וחומרים שונים, מקולאז'ים ועד איורים וריסוס ביד חופשית על קנבס וקירות. בתחילת דרכו הוא יצר במרחב הציבורי תחת הכינוי Osch וצייר יצירות עם טוויסט חד ואירוני, תוך שהוא מעביר מסרים נגד מלחמות. "אנשים השוו את הציורים שלי בהתחלה לבנקסי בגלל המסרים הדומים וידעתי שאני צריך להמציא שפה ייחודית משלי כדי שלא ישוו אותי לאחרים". מהר מאוד הוא התפתח, עבר להשתמש בחתימת שמו ומצא את הקו הגרפי הייחודי שלו עם סגנון "הסרטים" (ribbons) והפך לצייר רחוב גלובלי. את היצירות האקלקטיות של Otto Schade תוכלו למצוא ברחובות של: ברלין, אמסטרדם, מוסקבה, פריז, ברצלונה, פורטו, לוקסמבורג, סטוקהולם, גטבורג, בריסל ולונדון כמובן.
כיום היצירה של Otto Schade עוסקת רובה בסגנון פופ ארט ומתבססת על דמויות או אלמנטים שכולנו מזהים ומצויירות בסגנון הייחודי שלו שמורכב מסרטים שלעיתים נפרמים מתוך הדמות ומקיימים חיים משל עצמם. לעיתים הסרטים מבטאים את רחובות העיר והנהרות, לעיתים אלו סרטי משטרה בזירת פשע ולעיתים סרטי בד רכים ומלטפים שעוטפים ויוצרים את הדמות מתוך עצמם.
בראיון איתו הוא מספר לי "היצירה שלי היא פיוז'ן בין האהבה שלי לאדריכלות והאובססיה שלי לסוריאליזם. אני הכי אוהב לקחת אלמנטים מוכרים ולהכניס בהם טוויסט מפתיע, מעלה שאלות, מעורר מחשבה – אני עושה את זה במטרה לתקשר עם הצופה ולאפשר לו להכניס את הקול הפנימי שלו ליצירה שלי".
החוויה של אמנות רחוב בשורדיץ' – דינמיקה עם הציבור
"כאשר אני מצייר בתשלום אז אין בעיה כי יש אישור מהבעלים של הקיר עליו אני מצייר. כאשר אני מצייר ללא רשות זה יכול להיות בעייתי, בשורדיץ' בפרט ובלונדון בכלל, יש מוסר כפול, מצד אחד העיר נהנית מהרחובות הצבעוניים והשכונות פורחות מבחינה עסקית בגלל הצבעוניות ברחובות והאווירה הייחודית שנוצרת בגלל הביטוי האמנותי. מצד שני, זה אסור ומנוגד לחוק. אז אם תופסים אותך באמצע אתה בבעיה ויכולות להיות לזה משמעויות, אבל אם לא תפסו אותך, אז אף אחד גם לא יטרח לחפש אותך ולכן אתה יכול לחתום בשמך המלא ולהרגיש בטוח.
ההתערבות של הקהל ביצירה גם היא יכולה ללכת לשני כיוונים ומצד אחד, יכולים לצעוק לי סופרלטיבים או לבוא לצלם בסקרנות, מצד שני, אנשים יכולים גם לצעוק לי ונדליזם, או סתם להגיד שהם לא אוהבים את מה שאני מצייר ושזה לא לטעמם".
לצפות בקסם מתהווה – Otto Schade בפעולה
בסרטון הבא ניתן לראות אותו במהלך יצירה בשורדיץ' בלונדון, עד שבעל הבניין מתערב ודורש ממנו למחוק את הציור. האם היצירה נמשכה בכל זאת? כדאי לצפות כדי לגלות.
פוסט זה הוא חלק מסדרה ייעודית של פוסטים בנושא אמנות רחוב וגרפיטי בלונדון:
אמני הרחוב המובילים של לונדון
Mr Doodle – מר שרבוט
DFace – קומיקס ברחוב
Fin DAC – אסתטיקה אורבנית
Nathan Bowen – גנגסטר אמנותי
David Speed – ספריי ניאון
גרפיטי ואמנות רחוב Leake Street
גרפיטי ואמנות רחוב בBrick Lane
גרפיטי ואמנות רחוב בקמדן טאון
גרפיטי ואמנות רחוב בשורדיץ'
מדריך גרפיטי ואמנות רחוב בלונדון
30 ציורי קיר מרהיבים בלונדון
מפת אמנות הרחוב של לונדון
Jimmy C – סגנון פוינטיליסטי
אמן המסטיקים – Ben Wilson
Dan Kitchener – לילה אורבני
HELCH Graffiti
Alex Arnell – ליצנים זועקים
STIK – מקלות אנושיים
Otto Schade – סוריאליזם במיטבו
לינקים לאתר ולאינסטגרם של Shepard Fairey