Graffiti in Jerusalem - Mahane Yehuda Market
שוק מחנה יהודה, יש שהיו אומרים הלב הפועם של ירושלים, משמש כשתי זירות שונות בבוקר ובערב. בבקרים השוק מלא סחורה, רוכלים והמון צרכנים ותיירים שבאים לרכוש מוצרים וליהנות מהאווירה הצבעונית. בלילה נסגרים רוב הדוכנים ונשארים פתוחים הפאבים, בתי הקפה והמסעדות במתחם. האוכלוסיה שמגיעה בבוקר מפנה את עצמה לטובת אוכלוסיית הערב והאווירה במקום משתנה לגמרי. רחובות השוק מתמלאים בבליינים ובמוסיקה. כשדוכני הבוקר נסגרים, נחשפות פתאום יצירות גרפיטי שלאורך היום נשמרו מגולגלות בתוך תריסי המתכת והמקום כולו מקבל אווירה שונה.
אם אתם מגיעים לשוק מחנה יהודה כדי ליהנות ממאות יצירות הגרפיטי שנמצאות במתחם, כדאי להגיע אחרי שעות הפעילות של השוק או בשבת – אחרת לא ניתן לראות את רוב היצירות. אם אתם כבר מגיעים לאזור, אל תסתפקו רק בשוק ועברו את הכביש לשכונת נחלאות שם תוכלו להנות מיצירות גרפיטי נוספות ומעניינות.
פרוייקט יצירות הגרפיטי בשוק מחנה יהודה שיזם Berel Hahn קרם עור וגידים בינואר 2015. הרעיון היה לאפשר לאמנים לצייר על תריסי הדוכנים באישור בעלי הדוכנים ובמימון החומרים לעבודה.
אחד האומנים המרכזיים, בשוק מחנה יהודה בפרט ובירושלים בכלל, הוא solomon souza-kohn – צייר ואמן גרפיטי בריטי-יהודי חובש כיפה. יצירותיו של סולומון מתנוססות על כ-150 (מתוך 360) מהדוכנים בשוק. כך יצא שרוב העבודות בשוק מחנה יהודה הן שלו ומופיעות תחת החתימה solomon. כל ציור נמשך 2-4 שעות ובכל ערב סולומון צייר 3 יצירות.
עבודותיו של solomon souza-kohn הן לרוב דמויות עכשוויות והיסטוריות, לדוגמא: מוזס מונטיפיורי, דוד בן גוריון, גולדה, נעמי שמר, חנה סנש, דונה גרציה, סטיבן שפילברג. בנוסף סולומון מצייר גם דיוקנאות של רבנים, אישים ערביים, ציורים מקראיים ועוד.
אז כמו שסיפרתי, רוב היצירות הן של solomon, אבל הוא אינו האומן היחיד שיצירותיו מופיעות במתחם מחנה יהודה > בואו לבקר…בואו לקנות…בואו לחוות…בואו לבלות.
- להיחשף למאות יצירות גרפיטי ואמנות רחוב בשכונות השונות של העיר
- לראות את היצירות גם במפה וגם ברשימה
- לגלות את השכונות השוות בעיר ולדעת היכן היצירות מסתתרות בכל שכונה
- להוסיף את אמנות הרחוב אל המסלול שתכננתן,ם מראש
- להשתמש במפת אמנות הרחוב (Googel Map) כמפת הניווט לכל האטרקציות האחרות בעיר
גרפיטי ואמנות רחוב הם מציאות משתנה ודינמית – אין בהופעת יצירה על המפה, כדי להוכיח שהיצירה עדיין קיימת במציאות ולא שובשה/הוסרה/נמחקה. המפות מתעדכנות בתדירות גבוהה ומכילות כ60% מהיצירות באותן שכונות – כך שתמיד נשאר לכם עוד מה לגלות…
פוסט זה הוא חלק מסדרה ייעודית של פוסטים בנושא אמנות רחוב וגרפיטי בירושלים: