"מעמד הפועלים"

אמן הגרפיטי המוכשר שפועל ויוצר תחת הכינוי "מעמד הפועלים" הוא חייל משוחרר בן 22 שהחל ליצור מיד לאחר השחרור מהצבא. "התחלתי ליצור בגיל מאוד צעיר, אמא שלי היתה לאורך הקריירה שלה מעצבת גרפית ולקחה חלק בפרויקטים מגוונים בתחומי האמנות. כל הזמן היתה סביבנו אפשרות לביטוי עצמי, ליצירה, מוזיאונים, תערוכות – הכל היה חלק קבוע מהחיים שלי".

ל"מעמד הפועלים" יש כבר עשרות יצירות ברחבי תל אביב והנוכחות שלו בעיר מאוד בולטת בגלל הכמות והמהירות שבה הן הופיעו. בשנה האחרונה הוא החל ליצור עשרות דמויות מדרום תל אביב ועד לצפון. "אני טוטאלי, כשאני נכנס למשהו אני עסוק בו כל היום".

באיזו טכניקה אתה עובד?
"ספריי זו לא טכניקה שבאה לי מאוד בקלות – אני מנסה ומשתפר אבל עדיין לא שולט בזה. זו טכניקה מאוד טכנית ואני לא אדם טכני, אני מעדיף ללכת עם הדמיון שלי ולא לעצור את היצירה בגלל הטכניקה.

אני מאוד אוהב לעבוד עם רולר, התנועה הרבה יותר גמישה והתוצאה היא 'רולר-פיס'. כדי ליצור עם רולר אתה צריך להסתובב עם מוצ'ילה ענקית עם דליים גדולים וכבדים של צבע, כמה רולרים, מקלות ארוכים לחבר אליהם את הרולר וציוד נוסף. העבודה עם רולר אומרת שאני נצמד לגג של הבניין ומתכופף כלפי הרחוב, בעזרת מוטת ארוכים ורולרים בגדלים שונים אני מצייר הפוך – גם הפוך פיזית כלומר עם הראש למטה וגם הפוך ויזואלית (ימין זה שמאל ולמעלה זה למטה). יצירה עם רולר לוקחת 3-4 שעות ומעבר לציוד הרב היא גם דורשת טכניקה ועבודה פיזית קשה.

בשנה האחרונה אני עובד הרבה עם סקוויזרים (סוג של טוש שניתן למלא בצבע אקרילי), אבל זה לא מה שעושה לי את זה. מצד אחד זה כיף להביא ציור תוך 2 דקות, אבל הרבה יותר מעניינת אותי העבודה עם הרולר. שם אני מרגיש הרבה יותר גאווה על היצירה. אני יכול להסתובב בעיר ולצייר כמה דמויות עם סקוייזרים ואני בכלל לא זוכר שציירתי אותם, בגלל שזה כל כך מהיר".

מה מניע אותך ליצור ברחוב?
"אז ככה… אני מאוד אוהב אמנות ומאוד אוהב אדריכלות, במקביל, זה קצת מצחיק להגיד, אבל אני קצת נרקסיסט, כל זה מוביל אותי לראות את היצירות שלי במרחב הציבורי ולהעריך את התוצאה. כל הרולר-פיסים שלי נמצאים בקצה הבניין, קרוב לגג, במקום הכי גבוה שאפשר  – זה עושה לי טוב".

אגו מניע הרבה מאוד מאמני הרחוב ומי שעושה תגיות גרפיטי בפרט. עוד על המניעים, היתרונות והסכנות שקשורים באמנות רחוב תוכלו למצוא בפוסטים הבאים: מניעים של אמני רחוב | יתרונות אמנות הרחוב | הסכנות של אמני הרחוב.

הגישה עליה "מעמד הפועלים" מספר נקראת "Heaven Graffiti" מונח המתאר גרפיטי שמבוצע במקומות גבוהים וקשים לגישה, כמו גגות בניינים, גשרים, ומבנים אחרים שמציבים אתגר פיזי. סוג זה של גרפיטי נחשב לאחד מהמאתגרים ביותר באמנות הרחוב, ומצריך מהאמנים לא רק כישורי ציור מרשימים, אלא גם אומץ ותעוזה. אם מעניין אתכם לקרוא עוד בנושא טכניקות באמנות רחוב לחצו כאן.

"ביום שאחרי הציור אני יכול לעבור שוב ליד הבניין, להסתכל למעלה, לקומה האחרונה, לראות את היצירה ולחוות אופוריה מלאה בדופמין. החוויה היא שעבדתי קשה והצלחתי לעשות את זה הכי גבוה שאפשר. זה אני מול עצמי, מול היכולות, האומץ והכישרון. פחות מעניינת אותי התגובה של הציבור. הדבר השני הוא האהבה של לאדריכלות, כשיצירה לי נמצאת עכשיו על בניין, במקום מרכזי בעיר שגדלתי בה, עיר שאני מאוד אוהב ועכשיו הציור שלי אולי יישאר שם במשך שנים.

תל אביב מלאה בזיכרונות ילדות עבורי – אני יכול לספר שיש יצירה שלי בכיכר מסריק על בניין מרכזי ואני זוכר שכשהיינו ילדים היינו מגיעים לכיכר הזאת בכל יום כיפורים ויושבים שם שעות, אז היום כשאני מגיע לכיכר – יש שם גם משהו ממני וזה עושה לי טוב".

מתי אתה יוצר?
"אני בד"כ יוצר בלילה מאוחר, או כשאני חוזר מהעבודה, או שאני נמצא בבית באמצע הלילה ופתאום עולה לי רעיון לציור שאני חייב לצאת ולבצע".

אתה מצייר על קירות ציבוריים ציורים די גדולים – לא מפחיד אותך להיתפס?
"אני לא נותן לפחד לעצור אותי מלעשות מה שאני אוהב. זה גם כיף האדרנלין הזה, אני נהנה מזה. אני לא מרגיש שאני פושע – אני חושב שאני הופך את העיר ואת האדריכלות ליותר מעניינת. מהרגע שאני מתחיל לצייר אני לא חושב על הפחד שיתפסו אותי, או מה יגידו על מה שציירתי. אני עסוק רק בלתרגם את הסקיצה שיש לי בראש לציור על הקיר. אם יוצא לי ציור מכוער אני אוכל את עצמי על זה וכבר קרה יותר מפעם אחת שחזרתי לספוט והוספתי או תיקנתי כך שיראה טוב".

יש משמעות ליצירה שלך?
"אני לא חושב שחייבת להיות משמעות, אני עושה מה שמעניין אותי, אני מנסה להביא את האופי שלי ליצירה. אני רוצה שאנשים יחשבו שהאמנות שלי טובה, יפה או מעניינת, אבל זה לא מה שמניע אותי. מה שמניע אותי הוא היצירה עצמה".

מה הדבר הבא?
"החלום שלי כעת הוא ליצור בסנפלינג, אני כל כך מחכה להיכנס לזה, אני הולך ללמוד "גלישת מעטפת", שזה סנפלינג בניינים. מרגע שתהיה לי ערכת סנפלינג, אני אהיה משוחרר לחלוטין ליצור בצורה חופשית על חזית של בניינים בעיר. כמו בכל דבר שאני עושה, אני אקח גם את זה לאקסטרים".

לינק לאינסטגרם של מעמד הפועלים

מי אני...?

שמי דרור הדדי ומאז ומתמיד אהבתי ונמשכתי לגרפיטי ואמנות רחוב – לשפה, לצבע, לחתרנות ולאמנות. האמנות האורבנית, המתקיימת במרחב הציבורי 24/7, מרתקת ושובה את ליבי.

גרפיטי ואמנות רחוב, הם כרטיס כניסה חינם לתערוכה גלובלית, שמשתנה כל הזמן, גדלה ומתפתחת. הגרפיטי יוצר ומניע דיאלוג אמנותי בין עובר האורח לאדריכלות ולחיים האורבניים. לפעמים הגרפיטי משבש, פוגע וחורט את נוכחותו על הקיר. לפעמים הוא מעיר את הקיר הציבורי לחיים, ומאפשר לנו הצצה צבעונית ומרגשת לתוך עולמו הפרטי של האמן – ולעולמנו שלנו כצופים. בשני המקרים, בגרפיטי ואמנות רחוב, נוצרים תקשורת ודיאלוג בלתי אמצעיים בין הצופה לבין המסר שהושאר עבורו על הקיר. גרפיטי ואמנות רחוב המתקיימים במרחב האורבני-ציבורי, מקיימם איתנו דיאלוג על בסיס יומיומי, ומאפשרים לנו לתקשר עם המרחב הקרוב לנו, המשמש תפאורה לסביבת המגורים והחיים שלנו במרחב העירוני.

תהנו!

פוסטים אחרונים

סטריפ Street Smart

בואו נדבר אמנות

מלאו פרטים ותוכלו להתעדכן בכל מה שמעניין