רמי מאירי, מראשוני אמני הגרפיטי וציירי הקיר של ישראל (1980). רמי מאיר מסכם בימים אלו 40 עשורים של יצירה אמנותית מגוונת, עם עשרות יצירות גרפיטי ואמנות רחוב בערים שיונות בארץ ובעולם ובעיקר בתל אביב – העיר שהוא הכי אוהב בעולם.
רמי מאירי היה סטודנט במכון אבני בשנות ה80 ושם גם החל לבטא את עצמו באמנות רחוב, בתחילה בתל אביב ורמת גן ובהמשך גם הוזמן להציג את יצירותיו בערים נוספות בארץ ובעולם. מקורות ההשראה של רמי הן מתקופה בה חי ועבד בגרמניה ובפלורידה, שם נחשף לאמנות רחוב שלא ראה כמותה קודם, והושפע מאמנים כמו Richard Haass.
רמי מאירי מתמחה במספר טכניקות גרפיטי בניהן: מכחול ופחם. הוא מתנגד אידיאולוגית להשתמש בספריי, בגלל הפגיעה בסביבה. האמנות שלו מדוייקת, חדה וסופר ריאליסטית. רמי מייצר תחושת עומק ופרספקטיבה תל מימדית. הוא יוצא מתוך גבולות הקיר, עד שלא ברור מה מציאות ומה אשליה.
ביצירה שלו, רמי מתייחס קודם כל למבנה של הקירות, לתאורה (אור וצל). הוא מחפש את המדרגה, את השיפוע, או את האלמנט שהוא רוצה ליצור איתו. ״דרך החיבור של הציור למציאות, אני יכול לטשטש את הגבול בניהם ונוצרת יצירה הרבה יותר מעניינת מאשר אם היתה על פורמט "לבן/נקי"״. הדרך היחודית בה הציור יוצא מגבולות המבנה… כאילו בא לקראת הצופה – מבוסס על החשיבה התלת מימדית שמאפיינת מאוד את היצירה של רמי מאירי בשנים האחרונות. מבט רוחבי על יצירותיו מראה שהוא מפתח את הטכניקה שלו כל הזמן, ומתנסה לאורך השנים בנקודות מבט חדשות ומעניינות.
מאחורי כל ציור של מאירי יש סיפור, אבל אחד הסיפורים המטורפים שרמי סיפר לי הוא על הפעם ההיא שהוא הגיע לחדש את היצירה שלו בפינת אבן גבירול ז'בוטינסקי שנפגעה לאורך הזמן (בתמונה למעלה). מדובר בציור על פלטת עץ חתוכה בצורה של זוג יושב על גג הבניין. כאשר רמי טיפס על הסולם הגבוה, הוא זיהה קן צרעות בתוך העץ עליו מצוירת היצירה. רמי ראה כבר את ענן הצרעות מסתובב מעל ראשו והחליט לשמור על נשימות איטיות וקור רוח שכאילו אמר לעצמו, הם לא יפגעו בי… אני לא באתי להזיק להן. בסופו של דבר רמי הצליח לשפץ את היצירה וירד חזרה למטה בסולם מבלי להיעקץ.
רמי מאוד מחובר ליצירות שלו והוא מספר שברגע שהוא מגלה שציור קיר שלו נפגע, הוא מיד רץ להחזיר אותו לקדמותו. "גם אם אני עסוק ונמצא באמצע פרויקט, אני עוצר הכל ומגיע. כאשר ציור שלי נפגע אני מרגיש שפגעו לי בגוף וצבעו את נשמתי בשחור".
לשמחתנו, נדיר מאוד ש״נוגעים״ ביצירותיו וחלק ניכר מהיצירות שלו מחזיקות מעמד עשרות שנים.
בתחתית הפוסט תמצאו לינק לאתר של רמי מאירי.
מתוך האתר של רמי מאירי:
"ליצירת ציור קיר נחוצים שני אלמנטים עיקריים:
הראשון הוא הרעיון והתכנון.
השני תלוי בניהול נכון של הפרוייקט ועבודת הצוות.
במשך שנים רבות פיתחתי טכניקות שונות לסגנון ציור זה, ורכשתי כלים רבים שהיום אני נהנה לחלוק אותם בסדנאות אמן וללוות קבוצות משלב פיתוח הרעיון ועד לשלב היצירה, תוך שימוש במגוון עזרים וחומרים שבעזרתם ניתן ליצור ציורי קיר מרהיבים ואותנטיים".
לינק לאתר של רמי מאירי: http://www.ramimeiri.co.il