עולם הדיגיטל והסושיאל
רובן קרפטיאן המציג עצמו ברחוב החל מ 2016 תחת הכינוי TAG# נולד בארמניה, עבר למוסקבה ומשם עלה לישראל. הוא בוגר המחלקה לעיצוב בסמינר הקיבוצים ועוסק כיום ביצירת חווית משתמש (UX). המסרים ביצירות שלו נוגעים ברוב המקרים לרשתות החברתיות ולעולם הדיגיטל והסושיאל.
למה בחרת בכינוי TAG#?
"אני עוסק המון בנושא הרשתות החברתיות וכמו ששם קיים האלמנט של לתייג קבוצה או אדם, כך אני מתייג את הרחובות."
למה בחרת ליצור דווקא במרחב הציבורי?
"כי אין פילטרים, אין אוצרים, זה פתוח 24/7 ומאפשר לי מקום לביטוי מוחלט."
רוב עבודותיו מקורן ביצירה קיימת ומפורסמת עליה הוא עושה מניפולציה עיצובית, מוסיף מסגרת זהב, שולח לדפוס ומדביק ברחוב. היצירות המקוריות בהן הוא עושה שימוש מקבלות קרדיט בתוך יצירת הגרפיטי, כך שאפשר לחפש וללמוד עוד על היצירה כדי להבין טוב יותר את המניפולציה שעשה.
רוב היצירות שלו מופיעות בפלורנטין, אבל מצאתי גם יצירות בקומה השביעית ובנחלאות ירושלים.
יצירותיו של רובן קרפטיאן גדולות באופן יחסי לטכניקה בה הוא משתמש (1.5 מטר אורך) ומטרתן לייצר דיאלוג עכשווי-טכנולוגי עם הצופה. הרבה מהן מתממשקות עם עולם הדיגיטל והסושיאל (סלפי, לייקים, מובייל).
אתה מכין סקיצה לפני שהעבודה נשלחת לדפוס?
"כן, לכל עבודה שלי קיימת סקיצה אחת או יותר. לרוב אני משווה בין הסקיצות או שולח לכמה אנשים על מנת לקבל פידבק עד כמה המסר שתכננתי להעביר אכן עובר. הטכניקה שלי היא הדבקה אבל בתקופה האחרונה אני מוסיף גם שבלונה ליד ההדבקה."
מי אומן הרחוב שהכי השפיע עליך?
"Pasha 183 + R.I.P"
מה אתה חושב על החוק נגד אמנות רחוב ואיך זה מרגיש ליצור ברחוב?
"אני חושב שאין שום התנגשות. לדעתי אמני רחוב מהווים נכס לכל שכונה או עיר. לא סתם תל אביב נחשבת לאחת הערים המרכזיות לאומנות רחוב. בנוסף, כבר הוכח שאיפה שיש אומנות רחוב ערכו של הנכס באותו מקום עולה. לצערי בסופו של דבר עליית ערכה של השכונה, הוא גם מה שמכריח את רוב את האמנים לצאת מהשכונה בסופו של דבר.
מבחינת התחושה והחוויה שלי ליצור ברחוב – אני מתנתק מכל מה שקורה סביבי, זה רגע שאי אפשר להסביר – כמו סם, רק רוצים יותר".
בתחתית הפוסט תמצאו סרטון וידאו בו רובן קרפטיאן מספר על יצירתו ולינק לפייסבוק שלו.