
Tagging = תגיות
תגיות מופיעות בדרך כלל בצבע אחד, צורתן פשוטה ומהווה חתימה של אמן הגרפיטי.
אם מדובר בצוות אמני גרפיטי, יופיע הלוגו/סמל שלהם. גם כנופיות משתמשות בשיטה זו כדי לקבוע את גבולות הטריטוריה שלהם בשכונה.
Text = טקסט
מסרים מסוגים שונים המופיעים בצורת מילה, משפט, מסר, שיר וכו'. ברוב המקרים היצירה מבוצעת בצבע אחד או שניים ונועדה לגרות/לעורר את המחשבה לנושא המסר.

Throw-Up = "לזרוק" גרפיטי על הקיר
סוג מורכב יותר מבחינה גרפית של תגיות גרפיטי, בדרך כלל בשני צבעים. סוג גרפיטי זה מתייחס לציורים של אותיות בועתיות. זהו סוג גרפיטי המיועד לביצוע מהיר (כולנו מבינים למה) ובדרך כלל מייצג את שם האומן או מילים הקשורות למסרים שמעביר אומן הגרפיטי.

Free Hand Spray = יד חופשית בספריי
שיטה זו מאפשרת להעביר מסרים מורכבים יותר בזמן קצר וכך להימנע מחשיפה לרשויות החוק. דוגמאות הסטנסיל נחתכות מראש ע"י אומן הגרפיטי כך שכל שנותר לו הוא להניח את השבלונה על הקיר ולרסס בתוכה. לאחר שמסירים את הסטנסיל נשארת הדוגמא הרצויה מוטבעת על הקיר. גרפיטי מסוג זה מגיע בדרך כלל בצבע אחד או בשני צבעים.

Stencil = שבלונות
שיטה זו מאפשרת להעביר מסרים מורכבים יותר בזמן קצר וכך להימנע מחשיפה לרשויות החוק. דוגמאות הסטנסיל נחתכות מראש ע"י אומן הגרפיטי כך שכל שנותר לו הוא להניח את השבלונה על הקיר ולרסס בתוכה. לאחר שמסירים את הסטנסיל נשארת הדוגמא הרצויה מוטבעת על הקיר. גרפיטי מסוג זה מגיע בדרך כלל בצבע אחד או בשני צבעים.

Stickers | Paste Ups = הדבקות ומדבקות
כאן ישנן שתי טכניקות דומות:
1. אמן הגרפיטי מדפיס את המסר או היצירה על נייר ומדביק אותה בשטח על הקיר.
2. שיטה נוספת מאפשרת לכסות אזורים במהירות. אמן הגרפיטי מכין את אוסף מדבקות מראש
כאשר הן מכילות את המסרים שהוא מעוניין להעביר וכך קל יחסית להפיץ אותן ברחבי העיר.
הרבה אמני גרפיטי בוחרים לייצר מספר רב של מדבקות וכשהם בשטח הם מייצרים צורה/ענן של מדבקות שיוצרות יחד שפה גרפית אחידה ומסר מאחד.


Mural = ציור קיר
סוג זה של אמנות רחוב נחשב בעייני רבים כ"יצירת אמנות" – Masterpiece. ברוב המקרים מדובר בציור קיר גדול מאוד, לעיתים קרובות גם עשרות מטרים רבועים.

Heaven Graffiti = גרפיטי ב"מקומות גבוהים"
כאשר אמנות הרחוב מופיעה במקומות גבוהים, מתפרשת על בניינים שלמים (3-4 קומות), על שלטי חוצות או בכל מקום אחר שקשה במיוחד להגיע אליו ונדרשים סנפלינג, מוט ארוך במיוחד, מנוף או סולם גבוה היא נקראת Heaven Graffiti.

Bombing Graffiti = הפצצת גרפיטי
סוג של גרפיטי שברוב המקרים יופיע על מטרה ניידת כמו רכבת, רכבת תחתית, משאית ועוד.
מדובר בשיטה שנפוצה מאוד בברלין, יוצרי הגרפיטי מטרגטים את התחנה הרצויה, מושכים את מעצור החירום של הרכבת שנכנסה לתחנה, ממהרים לרסס ומקווים לברוח לפני שיתפסו על ידי המשטרה.
במקרה בו אמני הגרפיטי מצליחים להגיע אל רכבת עומדת (לדוגמא במוסך, או בתחנה מרוחקת) – המטרה היא לייצר כמה שיותר ציורים במקום אחד כאשר יש יותר חשיבות לכמות מאשר לאיכות. הצורות בדרך כלל פשוטות ולרוב בצבע אחד או שניים. השיטה מבוססת על Graffiti Throw-Up.

3D Materials = יצירה תלת מימדית
טכניקה אחרת לגמרי ממה שאנחנו מכירים היא טכניקת החומרים התלת מימדיים. לרוב מדובר ביצירות קטנות יחסית בין 10 ס"מ למטר ובהרבה מקרים נתקשה לזהות שמדובר באמנות רחוב. יצירות אלו מודבקות או מחוברות לקיר לאחר שהוכנו מראש ע"י אמן הרחוב בסטודיו שלו. היצירות עשויות ממגוון גדול של חומרים, עיסת נייר, קרמיקה, פלסטיק ועוד.

Shared Collage = קולאז' משותף
לעיתים קרובות ניתקל בערבוביית גרפיטי המורכבת משילוב טכניקות ושילוב של אמנים שונים שיוצרים יחד למרות שלאו דווקא תיאמו בניהם או עבדו במקביל. הגרפיטי של האחד עולה על זה של השני, הגרפיטי של הראשון משתלב בתוך הגרפיטי של השני, עד שכמעט ולא ניתן לראות את הגבולות האישיים ונוצרת יצירה שהיא חיבור של הכל יחד, מעיין בלאגן מאורגן של צבע, טקסטורה, מסר וטכניקה.

Framed Graffiti = גרפיטי ממוסגר
טכניקה בה בשלב הראשון יוצרים את הגרפיטי על הקיר ובתום העבודה מניחים מעליו מסגרת עץ שמצד אחד תוחמת חיצונית את גבולות היצירה ומצד שני מוסיפה מסר אמנותי לגרפיטי. המסגרת המוכרת מתמונות התלויות בבית או במוזיאון – כאשר היא נמצאת ברחוב, היא מחזקת את התחושה שהקנבס העירוני הוא גלריה משתנה, גדלה ומתפתחת כל הזמן. גלריה אורבנית שפתוחה עבורנו 24/7.
