תיכון תלמה ילין לאומנויות ברחוב בורוכוב 5 גבעתיים, הוא בין היתר מתחם אמנות רחוב ייחודי, צבעוני ומלא השראה. סיבוב במתחם חושף עשרות יצירות גדולות ומרהיבות, ברובן של אלעד גרין המוכשר שעיטר בכישרונו את המבנה המרכזי של בית הספר וחלק ממתחם הספורט.
אל אלעד גרין הצטרף גם ארד לוי שיצר גם הוא קיר מרכזי במתחם הספורט של תלמה ילין.
בשיחה עם אלעד גרין הוא מספר על שיתוף הפעולה עם תלמה ילין:
"הכל התחיל בפרויקט התנדבותי שעשיתי יחד עם ארד לוי בביה"ס אנוך בתל אביב (ביה"ס לילדים עם צרכים מיוחדים). פיטר מלץ, רכז האומנויות של תלמה ילין ראה את היצירה ופנה אלי ביוני 2020 עם הרעיון לגבי הפרויקט של בית הספר. העבודה נמשכה 4 חודשים, מנובמבר 2020 עד פברואר 2021 (לאורך הקורונה)".
"המבנה המרכזי של תלמה ילין הוא בניין מאסיבי ומלבני, חזית הבניין חסרת סימטריה או ייחודיות מבחינה ארכיטקטונית, לכן החלטתי דווקא לטשטש את הגבול בין המלבן הענק הזה לסביבה שלו, שיראה כאילו הוא המשך טבעי של סביבת בית הספר החיצונית, הרוויה בצמחיה ותלמידי המגמות השונים אשר מכניסים חיים וצבע למקום. היצירה הקדמית מאחדת את המגמות השונות בבית הספר. כל מגמה בציור עומדת בפני עצמה, אבל כל המגמות גם מתחברות יחד בצורה דינמית וקצת סוריאליסטית". לבסוף, במרכז המבנה ישנו פיר מעלית חיצוני המתחבר למבנה באמצעות 2 גשרים קטנים, על חזיתו כתב אלעד את שם בית הספר וכך הפך הבניין הישן ליצירת אמנות ענקית וייחודית.
במתחם הספורט לעומת זאת, היצירות מבטאות דימויים אורבניים וצעירים, בעיקר מתרבות הרחוב וההיפ הופ – שכוללות את סצינות הראפ, דיג'יינג, סקייט, ברייקדאנס, וכמובן – גרפיטי. היצירות כוללות כיתוב בסגנון גרפיטי של המילים Dream, Create, Play
שאלתי את פיטר מלץ, רכז האומנויות של תלמה ילין,
מה היו הסיבות לבחירת גרפיטי ואמנות רחוב לפרוייקט?
1. יצירת קשר בין תלמה ילין לסביבה העירונית ולקהילה.
2. חיבור בין ציורי קיר של שנות החמישים (הקמת תלמה ילין) לאמנות עכשווית – אמנות רחוב, גרפיטי. למען הדור הצעיר של התלמידים.
3. לבדל עצמנו מבתי ספר אחרים עם יצירה מקורית.
4. לאפשר לצייר רחוב פלטפורמה מכובדת.