Elad Green - Street Art
אלעד גרין (26), אמן רחוב מוכשר שהחל ליצור גרפיטי ברחוב תחת כינוי אנונימי כבר כשהיה בן 14.
במהלך השנים החל לחקור מדיומים נוספים כמו איור, אילוסטרציה, ריאליזם.
"ציור הוא כלי תקשורתי עבורי, אני מאוד ורסטילי בסגנונות שאני יוצר, בדימויים שאני משתמש בהם, ברגשות שאני מביע. ביצירה אחת זה יכול להיות פורטרט מאוד ריאליסטי וביצירה אחרת נוף מופשט שמשתלב עם צורות מעולם הגרפיטי. היצירה שלי מאוד חופשית, לא מחויבת וגם לא סגורה על עצמה. גרפיטי ואמנות רחוב הן צורת תקשורת אישית שמבטאת את מצב הרוח שלי".
ספר על תהליך וטכניקת העבודה שלך
"אני עובד עם ספריי ישירות על הקיר, הקיר הוא קנבס שעליו מתחילה היצירה, בהתחלה עם שרטוט ראשוני ולאט לאט מתגבשת היצירה הסופית. יצירה ברחוב שונה מיצירה בכל מדיום אחר, גם אם תהיה לי סקיצה שהכנתי על נייר, המציאות והטקסטורה של הקיר ישנו וישפיעו על היצירה. במהלך היצירה יש המון דגש על עבודה עם הגוף. כשאני עושה גרפיטי אני עובד עם כל הגוף, לדוגמא, אני לא מזיז את היד שמחזיקה את הספריי – אני מפעיל את הגוף (רגליים, מותן) בהתאם לצורה שאני מנסה להשיג. אני מרגיש שאם לא עשיתי מתיחות בבוקר, היצירה תהיה פחות טובה. כדי לחזק את הגוף ולשכלל את התנועות שלו אני עושה פרקור – ספורט שמפעיל ומחזק את כל הגוף כיחידה אחת. אין ספק שהפרקור גם עוזר לי לברוח ולהתגנב במהירות כשצריך :)"
בתחתית הפוסט תמצאו לינק לפייסבוק ולאינסטגרם של אמן הרחוב אלעד גרין.
תיכון תלמה ילין לאומנויות ברחוב בורוכוב 5 גבעתיים, הוא בין היתר מתחם אמנות רחוב ייחודי, צבעוני ומלא השראה. סיבוב במתחם חושף עשרות יצירות גדולות ומרהיבות, ברובן של אלעד גרין המוכשר שעיטר בכישרונו את המבנה המרכזי של בית הספר וחלק ממתחם הספורט.
בשיחה עם אלעד גרין הוא מספר על שיתוף הפעולה עם תלמה ילין:
"הכל התחיל בפרויקט התנדבותי שעשיתי יחד עם ארד לוי בביה"ס אנוך בתל אביב (ביה"ס לילדים עם צרכים מיוחדים). פיטר מלץ, רכז האומנויות של תלמה ילין ראה את היצירה ופנה אלי ביוני 2020 עם הרעיון לגבי הפרויקט של בית הספר. העבודה נמשכה 4 חודשים, מנובמבר 2020 עד פברואר 2021 (לאורך הקורונה)".
"המבנה המרכזי של תלמה ילין הוא בניין מאסיבי ומלבני, חזית הבניין חסרת סימטריה או ייחודיות מבחינה ארכיטקטונית, לכן החלטתי דווקא לטשטש את הגבול בין המלבן הענק הזה לסביבה שלו, שיראה כאילו הוא המשך טבעי של סביבת בית הספר החיצונית, הרוויה בצמחיה ותלמידי המגמות השונים אשר מכניסים חיים וצבע למקום. היצירה הקדמית מאחדת את המגמות השונות בבית הספר. כל מגמה בציור עומדת בפני עצמה, אבל כל המגמות גם מתחברות יחד בצורה דינמית וקצת סוריאליסטית". לבסוף, במרכז המבנה ישנו פיר מעלית חיצוני המתחבר למבנה באמצעות 2 גשרים קטנים, על חזיתו כתב אלעד את שם בית הספר וכך הפך הבניין הישן ליצירת אמנות ענקית וייחודית.
לחצו כאן אם אתם רוצים לקרוא/לראות עוד מהפרוייקט המהמם בתלמה ילין.
לינקים לפייסבוק ולאינסטגרם של אלעד גרין.